T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Anadolu Lisesi

Kadıköy Anadolu Lisesi

Telefon
Moda, Müdüriyet 0(216)345 09 44
Belgegeçer
02163494949
WEB
https://kadikoyanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
CAFERAĞA MAH. DR. ESAT IŞIK CAD. NO: 68/1 KADIKÖY / İSTANBUL
Vizyon
Kadıköy Anadolu Lisesi’ni, tüm paydaşlarının katılımıyla ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, demokrat, katılımcı, paylaşımcı duyarlı gençler yetiştiren, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, en iyi eğitimi vererek ülkemizin ve dünyanın seçkin üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu haline getirmektedir.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş gençler yetiştirmektir. KAL olarak bu ilkeden hareketle onları hem milli hem de çağdaş değerlerle donatılmış, öz güveni gelişmiş, sosyal kişilikli ve başarılı bireyler olarak hayata hazırlamak için varız.
Başarılar
Okulumuzun akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarına sitemizde yer alan ilgili bölümlerden ulaşabilirsiniz.
Öğretmen :91
Öğrenci :1042
Derslik :40
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :14100
Yatakhane Koğuşu :2
Yemekhane :1
Otopark:1
Öğretim Şekli :Okulumuz Pansiyonlu olup, gündüzlü ve karma olarak 1 yıl Hazırlık 4 yıl Lise olmak üzere 5 yıl olarak eğitim vermektedir.
Saatler
08.10-15.00
Isınma
DOĞALGAZ-KALORİFER
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Okulumuzda İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Ara sınıflarda birinci yabancı dil olarak İNGİLİZCE, ikinci yabancı dil olarak ALMANCA okutulmaktadır.
Ulaşım
CAFERAĞA MAH.DR ESAT IŞIK CAD. NO:68/ A KADIKÖY İSTANBUL
Servis Bilgisi
Hemen hemen İstanbul´un tamamına servis mevcuttur.
Yerleşim Yeri
MODA/KADIKÖY/İSTANBUL
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Şehir Merkezinde
Kontenjan Bilgileri
210 Öğrenci - 7 Şube
Taban-Tavan Puan Bilgileri
TABAN: 475,6106 - TAVAN: 486,8538 (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı)
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sitemizde başarılar bölümünde mevcuttur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Ortalama %95-100 arasında.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda futbol, basketbol, voleybol, eskrim, yüzme, tenis, satranç, go, bisiklet, atletizm, su altı, golf alanında bir çok faaliyet ve başarımız mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK Proje ve Bilim Olimpiyatları, Uluslararası ve Ulusal Olimpiyat ve Proje Etkinlikleri, Londra British Bilimsel Olimpiyatlar, Kanguru Sınavları, Uluslararası ve Ulusal Bilimsel Geziler, Bilişim, Mühendislik, Dil ve Sanat Alanlarında Kulüp ve Atölye Çalışmaları, TEKNOFEST, FRC Ulusal ve Uluslararası Robotik Yarışmaları
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK 4004, 4006, 4007 Bilimsel Projeler, ERASMUS, E-twinning, Uluslararası ve Ulusal Bilim Olimpiyat ve Yarışmaları, FRC, TEKNOFEST, İHATA, Maker, Mühendislik, Yazılım, Kodlama, Algoritma, Yapay Zeka, STEM, Patent, Marka, Tasarım, Çevre, CIP ve Yabancı Dil Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Sitemizde KAL Abroad bölümünden KANADA ile yürütülen programı inceleyebilirsiniz. Bunun yanında E-twinning kulübü ve Avrupa Birliği kulübümüz başta olmak üzere diğer kulüplerin veya diğer birimlerin desteklediği bir çok yurt dışı proje faaliyeti mevcuttur. Bu açıdan okulumuz zengin bir habitata sahiptir. Ayrıntılı bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.
Diğer Hususlar
Müzik Atölyeleri (4 adet) Görsel Sanatlar Atölyeleri (4 Adet) Bilişim Atölyeleri: Bilişim, İHATA, Maker, Mühendislik (5 Adet) Laboratuvarlar (6 Adet) Sanat Atölyeleri (4 adet) Dil Atölyeleri (2 Adet) Kapalı ve Açık Spor Salon ve Alanları Kulüp Salonları Kütüphane Cep Sineması
Yazdır