KAL KALMUN 9-13 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA OKULUMUZDA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

KAL KALMUN 2018 ide basariyla tamamladik... Ne kadar guzel ne kadar basarili cocuklarimiz var bizim... Okul olarak herbiriyle ayri ayri gurur duyuyoruz.

Kadıköy Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın (KALMUN) altıncı oturumu 9-13 Haziran tarihleri arasında başarıyla gerçekleşti. Farklı şehirlerden ve okullardan 180 delege ve 20 komite direktörünün katılımıyla gerçekleşen konferansta Birleşmiş Milletler’in Genel Kurultay komiteleri, Ekonomik ve Sosyal Komite, Özel Afrika Araştırma Konseyi ve Güvenlik Konseyi komitelerinin yanı sıra Uluslararası Adalet Divanı, İkinci Dünya Savaşı: Doğu Cephesi ve Viyana Kongresi gibi çeşitli komiteler de başarıyla simüle edildi.

Konferansın Acıbadem Üniversitesinde gerçekleşen ilk günündeki Açılış Seremonisi Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov ve okul müdürümüz Selman Küçük’ün değerli katılımlarıyla gerçekleştirildi. Sonraki dört gün boyunca delegeler dünyayı ilgilendiren önemli konulara çözümler aradı ve kaliteli bir tartışma ortamı yaratıldı. Genel Kurultay’ın üçüncü komitesi “Sosyal, Kültürel ve İnsani Yardım Komitesi” delegeleri dünyadaki çocuk işçi sorunlarına değinirken Birleşmiş Milletler’in en büyük karar organı olan Güvenlik Konseyi’nde ise Yemen ve Ukrayna’da yaşanan problemlere yaratıcı çözümler üretti. Son gün her komiteden seçilen yasa tasarılarını tekrar tartışmak için birleşen Genel Kurultay’da birçok sonuca varıldı, ardından Kapanış Seremonisi ve ödül dağıtımıyla KALMUN 2018 Genel Sekreteri Gülce Uysal konferansa resmi olarak son verdi.
&
The sixth session of Kadıköy Anatolian High School Model United Nations Conference (KALMUN) was successfully held between 9-13 June. The conference, which was held with the participation of 180 delegates and 20 committee directors from different cities and schools, included the United Nations General Assembly committees, the Economic and Social Council, the Office on Special Advisery on Africa and the Security Council, as well as other various committees such as the International Court of Justice, the Second World War: Eastern Front and the Vienna Congress have been successfully simulated.

The Opening Ceremony on the first day of the conference took place in Acıbadem University with the estimable participation of Turkic Council Secretary General, Ramil Hasanov and our school’s principle, Selman Küçük. Over the next four days, delegates searched for solutions to resolve many important issues that concerned the whole world and a heated debate dominated the committees. The third committee of the General Assembly, the "Social, Cultural and Humanitarian Committee," tackled many prominent issues such as the child labor problem in the world, while at the Security Council, the biggest decision-making body of the United Nations, delegates have found creative and efficient solutions to the problems occuring in Yemen and Ukraine. In the last day, General Assembly committees gathered to re-debate the resolution papers from each committee and many decisions have been made. Finally, KALMUN 2018 Secretary-General Gulce Uysal officially declared the ending of the conference after the award distribution in the end of the ceremony.

KALiteli egitimin merkezi MAARİF KOLEJİ.

05-07-201805-07-201805-07-201805-07-201805-07-201805-07-201805-07-201805-07-201805-07-201805-07-201805-07-2018

Yayın: 05.07.2018 - Güncelleme: 05.07.2018 22:19 - Görüntülenme: 49