NAKİL YETERLİLİK SINAVI (31 TEMMUZ 2019)

Nakil işlemleri ile ilgili açıklama:

1) Nakil yeterlilik sınavı 9-10-11-12. Sınıf seviyesindeki öğrenciler için ve 31 Temmuz 2019 Çarşamba günü yapılacak,  sınav saat 09.00´da başlayacaktır.

2) Sınava girebilmek için nakil başvurusunun e-okul ya da e-devlet ortamında yapılmış olması gerekmektedir. Nakil başvurusu yapılmayan öğrenci sınava giremez.

3) Sınava girecek öğrencilerin 31 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 08.50´de okulumuzda hazır bulunması gerekmektedir.

4) Sınav, ingilizce hazırlık sınıfı okumamış öğrenciler için yapılacaktır. Önceki okulunda ingilizce hazırlık sınıfı okuyan ve başarılı olan öğrencilerin durumlarını gösterir belge/transkript ile okul idaremize başvurmaları gerekmektedir. İngilizce sınavında öğrenciden ortalama B-2 Seviyesinde ingilizce bilgisi beklenir.

5) İngilizce sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Bundan başka ayrıca Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı sınavı da yapılır. Hazırlık Türkçe kitabına buradan ulaşabilirsiniz.

6) Başka bir okulda hazırlık atlama sınavı ile üst sınıfa geçen ve nakil gelmek isteyen öğrenciler ancak okulumuz hazırlık atlama sınavında başarılı oldukları taktirde okulumuza kabul edilirler.

7) Öğrencilerin kimlik kartları ile kalem ve silgilerini yanlarında bulundurmalarını hatırlatır, başarılar dileriz.

Yayın: 28.08.2018 - Güncelleme: 25.07.2019 15:51 - Görüntülenme: 6340