Kadıköy Anadolu Lisesi

Telefon : (0 216) 345 09 45 (0 216) 345 09 44
Belgegeçer : (0 216) 337 05 98 (Okul) (0 216) 330 54 13 (Pansiyon)
WEB http://kadikoyanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Dr. Esat Işık Cad. No 68 / 34710 Moda/Kadıköy İstanbul
VİZYON : Kadıköy Anadolu Lisesi’ni, tüm paydaşlarının katılımıyla ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, demokrat, katılımcı, paylaşımcı duyarlı gençler yetiştiren, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, en iyi eğitimi vererek ülkemizin ve dünyanın seçkin üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu haline getirmektedir.
MİSYON : Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş gençler yetiştirmektir. KAL olarak bu ilkeden hareketle onları hem milli hem de çağdaş değerlerle donatılmış, öz güveni gelişmiş, sosyal kişilikli ve başarılı bireyler olarak hayata hazırlamak için varız.
BAŞARILAR : Okulumuzun akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarılarına sitemizde yer alan ilgili bölümlerden ulaşabilirsiniz.
Rehber Öğretmen : 3
Resim Sınıfı : 2
Müzik Sınıfı : 2
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 1
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1
Öğretim Şekli : Okulumuz Pansiyonlu olup, gündüzlü ve karma olarak 1 yıl Hazırlık 4 yıl Lise olmak üzere 5 yıl olarak eğitim vermektedir.
Kantin: 1
Yemekhane : 1
Revir : 1
Saatler : 08.00-15.10
Bağlantı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Yabancı Dil : Okulumuzda İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Ara sınıflarda birinci yabancı dil olarak İNGİLİZCE, ikinci yabancı dil olarak ALMANCA okutulmaktadır.
Isınma : DOĞALGAZ-KALORİFER
Pansiyon : Kız ve Erkek pansiyon mevcuttur.
Lojman : 2 Lojman - 4 adet müştemilat mevcuttur. Sayısı:2
Servis : Hemen hemen İstanbul´un tamamına servis mevcuttur.
Ulaşım : Caferağa Mah. Dr Esat Işık Cad. No:68 Moda-Kadıköy/İSTANBUL
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Şehir Merkezinde
Kontenjan Bilgileri : 238 Öğrenci - 7 Şube
Taban-Tavan Puan Bilgileri : TABAN: 490,302 - TAVAN: 498,014 (2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı)
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu : Sitemizde başarılar bölümünde mevcuttur.
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Ortalama %90-95 arasında.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda futbol, basketbol, voleybol, eskrim, yüzme, tenis, satranç, go, bisiklet, atletizm alanında bir çok faaliyet ve başarımız mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler : Ayrıntılı bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.
Proje Çalışmaları : Ayrıntılı bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Sitemizde KAL Abroad bölümünden KANADA ile yürütülen programı inceleyebilirsiniz. Bunun yanında E-twinning kulübü ve Avrupa Birliği kulübümüz başta olmak üzere diğer kulüplerin veya diğer birimlerin desteklediği bir çok yurt dışı proje faaliyeti mevcuttur. Bu açıdan okulumuz zengin bir habitata sahiptir. Ayrıntılı bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.
Diğer Hususlar : Kulüp Odaları Müzik Stüdyosu Öğrenci Meclisi Odası Sınav Salonu