Ara

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent YAZICI’yı okulumuzda ağırladık. Öncü Yöneticiler Derneğinin organize ettiği program kapsamında İl Müdürümüz Sn. Levent YAZICI; okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlerle samimi, paylaşımcı ve bilgilendirici bir toplantı yaparak her konuda kapsayıcı bir değerlendirme imkanı tanıdı.

Ara

24 Kasım öğretmenler günü okumuzda kutlandı. Konferans salonunda gerçekleşen kutlamada okulumuzdan emekli olan öğretmenlerle halen görevde olan öğretmenlerimiz bir araya geldi.

Ara

Okulumuzun Girişimcilik Kulübü olarak 28 Kasım 2018 tarihinde  Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’Global Girişimcilik Günü’’ etkinliğine davet edildik .Girişimcilik,yatırım ve iş kurma gibi konularda alanında başarılı olmuş kişilerin konuşmalarını dinlediğimiz bu etkinlikte Kadıköy Anadolu Lisesini en iyi şekilde temsil ederek, kulübümüz için çok yararlı çalışmalarda bulunduk.Kadıköy Anadolu Lisesi olarak bir üniversite etkinliğinde bulunmak onur vericiydi.Girişimcilik kulübü olarak yeni, farklı haberlerle görüşmek üzere...

Kas

Okulumuz kız basketbol, erkek basketbol ve kız voleybol takımları rakipleriyle yaptıkları müsabakaları kazanaran bir üst tura geçtiler. Oğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Kas

Bu sene International Youth Neuroscience derneği adı altında kurulan KAL Nörobilim Kulübü, okulda psikoloji, nöroloji gibi dallarla ilgilenen öğrencileri bir araya getirerek bilimsel tartışma ve bilgi paylaşımı ortamı yaratmayı, beyin konusunda farkındalık arttırmayı amaç güderek kurulmuştur.

Kas

KAL golf takımı Europeantour 2018 Antalya golf turnuvasına katılmıştır.

Kas

Bilgisayar Olimpiyatları ekibi 23 Ekim´de oluşturulmuş ve Matematik zümresi ile işbirliği içerisinde öğrenci yetiştirmeye başlamıştır.

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ’NDEN KANADA- NEW BRUNSWICK’E UZANAN YOL

Uluslararası Akademik Ortaklık Programları kapsamında Kadıköy Anadolu Lisesi ve Kanada Eğitim Bakalığı arasındaki işbirliği çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önceki yıllarda da öğrencilerinin yurt dışında eğitim almalarına olanak sağlayan Kadıköy Anadolu Lisesi yeni bir anlaşmaya imza attı. Kanada Eğitim Bakanlığı New Brunswick eyaleti uluslararası programlar müdürü Bruce MacDonald ve Kadıköy Anadolu Lisesi müdürü Ali Fuat Güney’in ve müdür başyardımcısı Ahmet LEVENT’in katılımlarıyla gerçekleşen bu anlaşmayla KAL öğrencilerine yeni fırsatlar yaratılmış oldu.

Bruce MacDonald konu ile ilgili olarak Türkiye ve Kanada arasındaki bu eğitim ortaklığının gelecek için çok umut verici olacağını, iki ülke arasındaki ilişkilerin eğitim ile güçleneceğini belirtti. “Bu durum tüm ülke ilişkilerinden bağımsız olarak, eğitim ve kültür odaklı olacağı için çok daha sağlam temeller üzerinde ilerleyeceği anlamına geliyor” dedi.

Bu protokol ile öğrenciler lise eğitimlerinin bir kısmını Kanada´da sürdürebilecek veya oradan mezun olabilecek ve Kanada üniversitelerine kabul sürecinde ayrıcalıklı bir konuma gelecekler.

Yapılan görüşmede 2014 yılında Türkiye’de ilk defa bir devlet okulu ve eğitim bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen programlara katılan öğrencilerin, kendi kültürleri hakkındaki farkındalıklarını arttırarak daha bilinçli ve sorumlu gençler olduklarının, ülkemizin tanıtımına katkı sağladıklarının, sosyal girişimciliklerinin gelişerek, daha aktif bireyler olduklarının, artık küreselleşen dünyada yabancı dil kullanarak kendilerini rahatlıkla ifade edebildiklerinin ve mevcut yurtdışı eğitim olanaklarından faydalandıkları gözlemlenmiştir.

MacDonald, Türkiye’den özellikle KAL’dan gelen öğrencilerin çok etkileyici ve başarılı  olduğunu belirtti. MacDonald ziyareti sırasında öğrencilerle görüşerek hem Kanada eğitim sistemi, Kanada liseleri hakkında bilgi verdi; hem de öğrencilerin buradaki gelişim süreçlerini, akademik ve kariyer hedeflerini yakından görme şansı buldu.

Önümüzdeki günlerde bu bilgilendirme kapsamında Bruce MacDonald velilerle de görüşerek onlara, çocuklarının önünde uzanan yeni geleceği anlatarak gelecekle ilgili farklı bir planlamanın nasıl olacağını anlatacak. İki ülke arasındaki eğitim öncelikli gelişim sürecinin, gelecekteki tüm bağların çok daha istikrarlı bir yere ulaşmasını sağlayacak ve öğrencilerin farklı kültürle teması, çok dilli ve sınırların engel yaratmadığı bir dünya yaratacak.

Kas

10 Kasımda okulumuzda yapılan törenle Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ölümünün 80. yıldönümünde yüce anısına yakışır etkinliklerle anıldı.