Algoritmik E-twinning Projesi

2020 - 2021 Eğitim - Öğretim yılında okulumuz Müdür Yardımcısı Murat

ESEN danışmanlığında  ALGO - RİTMİK adlı E - TWİNNİNG PROJESİ nin tanıtım ve bilgilendirme sayfasıdır.PROJE AMACI : Koronavirüsle birlikte hayatımıza giren pandemi döneminde hareketsizleşen öğrencilerin algoritmik düşünme yoluyla harekete geçmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda Salgın dönemi ile bireylerde oluşan stresi yönetebilmek, sosyalleşme becerilerini geliştirmektir.

e-Twinning projesinde 9(dokuz)Türk ortağın yanında Azerbaycan'dan da 1 ortağımız bulunmaktadır.Projede 5 (BEŞ) öğrencimiz yer almaktadır.Proje çalışmalarında öğretmenimiz ve proje öğrenci grubumuza ve ortaklarımıza başarılar diliyoruz.

ANAHTAR KELİMELER: Algoritma, hareket, salgın dönemi, stres yönetimi, sosyalleşme.

PROJE HAKKINDA : Salgın sürecinde hareketsizliğe bağlı olarak oluşan obezite ile mücadele,stres yönetimi,sosyalleşme ihtiyacı,algoritmik düşünce becerilerini geliştirmek,sayısal düşünce becerisi kazanmak,salgın sürecinde hareketsizliğin önüne geçmek. Hareket insan sağlığı için vazgeçilmez bir unsurdur.Hayatın her döneminde hareketi(egzersiz)yaşamın bir parçası haline getirmek,hareketsizlikten dolayı oluşacak sağlık sorunlarının önüne geçmek,dolayısıyla bireysel ve toplumsal olarak sağlık giderlerinin azalmasını sağlamak.Hareketin önemi hakkında öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak.

HEDEFLER : Algoritmik düşünme becerilerini geliştirir,sayısal düşünme becerisi kazanır,hareket becerileri kazanır,stres yönetimi becerisi kazanır,bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda beceri kazanır,web2 araçları kullanım becerileri kazanır,hareketin önemini kavrar.

PROJEDE GÖREV ALAN ÖĞRENCİLERİMİZ :

Ahmet Efe Z./Eren Fİ./Mustafa Selim Y./Nevzat Onat Ö/Yusuf Eban D.

ÇALIŞMA SÜRECİ

MART AYI ÇALIŞMA TAKVİMİ

Proje ortaklarının belirlenmesi,

Öğrenci izin belgelerinin alınması.

Öğretmen tanışma,görev dağılımı webinarı.

Web2 araçları.

Logo ve afiş seçimleri.

Öğrenci tanışma webinarı.

Ön durum tespit anketi.

Proje yaygınlaştırma faaliyetleri.

NİSAN AYI ÇALIŞMA TAKVİMİ

7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinliği

E-Güvenlik Eğitimi

Medya Okur-Yazarlığı ve Deformasyon Eğitimi.

Ara durum tespit anketi

MAYIS AYI ÇALIŞMA TAKVİMİ

Proje yaygınlaştırma faaliyetleri.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Öğretmen kapanış webinarı

Veli değerlendirme anketi

Proje değerlendirme anketi.

BEKLENEN SONUÇLAR

19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili web2 araçlarını kullanarak ortak ürün oluşturmak.

Belirlenen hareketlerle ortak ürün oluşturmak.

Proje sonunda Blog sayfası,E-Book,E-Sergi oluşturmak.

Proje videosu oluşturularak özel günlerde farkındalık çalışması yapmak.

ALGORİTMİK PROJESİ E-SERGİSİ

Yayın: 13.06.2021 - Güncelleme: 13.06.2021 15:06 - Görüntülenme: 102