Deneyap Teknoloji Atölyeleri

Deneyap Türkiye, Cumhurbaşkanlığımızın 100 Günlük Programında yer alan "81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması" hedefi doğrultusunda, Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilmiştir.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler toplamda 3 yıllık bir eğitim programına alınmaktadır. Eğitimin ilk 2 yılında Robotik ve Kodlama - Havacılık ve Uzay Teknolojileri - Yapay Zeka - Yazılım Teknolojileri ve Mobil Uygulama - Tasarım ve Üretim - Enerji Teknolojileri - İleri Robotik - Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti - Siber Güvenlik - Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi gibi proje temelli dersler verilmektedir. 2 yıl eğitim programını tamamlayan öğrencilerin son bir yılda yatkın oldukları alanlarda takımlar halinde teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmeleri ve erken dönemde alanlarında uzman olmaları hedeflenmektedir.

Ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedefleyen ve önümüzdeki dönemde 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne ulaşılması hedeflenen projenin ilk fazında 12 ilde, ikinci fazında 18 ilde olmak üzere toplam 30 ilde açılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin ardından üçüncü faz kapsamında 27 ilimizde daha atölyelerimiz açılıyor.

Bu kapsamda yeni açılacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri için 02 Ağustos- 23 Ağustos tarihleri arasında 27 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde yapılacak e-sınav başvuruları başlamış bulunmaktadır.

Adayların elektronik ortamda yapılacak olan sınava ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/tr/accounts/login/?next=/tr/ web sitesi üzerinden 4 Temmuz 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamaları beklenmektedir.

Aşağıda belirtilen illerde öğrenim gören, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri e-sınava başvuru yapabilecektir.

22-06-2021

Yayın: 22.06.2021 - Güncelleme: 22.06.2021 14:24 - Görüntülenme: 463